Donald Trump e cel mai urât miliardar din lume, în timp ce Bill Gates e cel mai iubit, potrivit unei analize realizate de Business Financing. Fostul președinte american e disprețuit în 84 de țări, în timp ce fondatorul Microsoft e apreciat în 37.

În clasamentul celor mai iubiți miliardarilor mai sunt Elon Musk (27 de țări), Jeff Bezos (15 țări), Sheryl Sandberg (12 țări) și Richard Branson (5 țări). Bezos, fondatorul Amazon, apare și în clasamentul miliardarilor pe care oamenii îi urăsc – e pe locul 2, după Trump, dar primul în 6 țări. Urmează Rupert Murdoch (4 țări), Mark Zuckerberg (4 țări) și Bill Gates (3 țări).

România poate fi considerată o țară reprezentativă pentru acest top: cel mai iubit miliardar la noi e Bill Gates, iar cel mai urât e Donald Trump.

Clasamentul e bazat pe mesajele postate pe Twitter, sortate în funcție de țară și analizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Metoda se numește “detector de sentimente” și stabiliește în ce procent tweet-urile sunt negative sau pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *