Cei mai bogați 20 de oameni din domeniul tehnologiei au pierdut, în total, aproape 500 de miliarde în acest an, a calculat The Wall Street Journal. Pe listă sunt Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk și Jeff Bezos.

Doar joia aceasta, când Facebook a anunțat rezultate financiare dezamăgitoare, averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari. Însă în 2022, fondatorul rețelei sociale a pierdut 87 de miliarde de dolari din avere. A rămas cu 37,7 de miliarde de dolari, suficient să fie al 28-lea cel mai bogat om din lume. Asta în condițiile era în top 10 la începutul anului.

În 2022, averea lui Elon Musk a scăzut cu 58 de miliarde de dolari, mai mult decât a plătit pentru Twitter. Musk rămâne însă cel mai bogat om de pe planetă, cu 212 miliarde de dolari. Marele rival, Jeff Bezos, creatorul Amazon are o avere estimată la 134 de miliarde de dolari.

Co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, doi dintre cei mai bogați oameni din lume, au pierdut fiecare 40 de miliarde de dolari anul ăsta, în special după anunțul că încasările din publicitate realizate de YouTube au scăzut pentru prima oară.

Singura femeie din Top 20 miliardari tech e MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos. Averea ei a scăzut cu 29 de miliarde de dolari în 2022, asta mai ales datorită donațiilor caritabile pe care le-a făcut.

Printre miliardarii din clasament a căror avere a crescut în ultimele 10 luni e Zhang Yiming, fondatorul companiei care deține TikTok. Plusul e de peste 10 miliarde de dolari, iar suma totală e 54,9 miliarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *