După ce a plătit 44 de miliarde de dolari pe Twitter, în mare parte cu împrumuturi care vin cu o dobândă de 1 miliard de dolari pe an, Elon Musk are planuri mari cu platforma socială. Introducerea unei taxe de 8 dolari pe lună pentru bifa albastră nu e singura schimbare.

Imediat ce a cumpărat Twitter, cel mai bogat om din lume a făcut un sondaj: “Vreți Vine înapoi?“. Vine e o aplicație video pentru care Twitter a plătit 30 de milioane de dolari în 2012. Trei ani mai târziu, Vine avea 200 de milioane de utilizatori activi. În 2016, însă, Twitter a închis serviciul, din cauza concurenței reprezentate în principal de Instagram.

Reactivarea Vine ar fi un prim pas pentru a crea X – cum a numit Musk obiectivul său de a avea “o aplicație pentru tot“: mesaje, rețea socială, plăți între persoane și comerț electronic. O astfel de aplicație există deja și se numește WeChat și e folosită în China. “Acolo, oamenii practic trăiesc pe WeChat“, a declarat Musk. WeChat are peste 1 miliard de utilizatori activi zilnic, iar datele colectate ajung la autoritățile chineze și intră în uriașul program de supraveghere a populație.

Într-una dintre cele mai recente postări despre Twitter, Elon Musk a dezvăluit că noua sa companie a avut o scădere masivă a veniturilor, pentru care a dat vina pe activiștii care ar fi pus presiune pe companiile care cumpără publicitate pe platforma socială. El susține că nu s-a schimbat nimic în privința moderării conținutului și că a făcut tot ce se putea pentru a le face pe plac acestor activiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *